Når jakten på inspirasjon til hverdagsmiddagen braker løs, lander vi ofte på «de trygge klassikerne» – som metter, og som både barn og voksne liker. Det er enkelt å lage den fra bunnen, og den er flere lysår bedre enn de halvferdige versjonene. I denne utgaven har Christian Bitz (naturligvis) snek…
Bestemor-retten over alle. Bestemoren min serverte iallfall nesten alltid blomkålgrateng … Denne versjonen er litt sunnere – og veldig enkel å lage.
Salatens grønne, sprø blader inneholder viktige næringsstoffer og styrker helsen med en uunngåelig vitamininnsprøytning, som med fordel kan supplere enhver hovedrett. Og selv om salaten er sunn, kan den likevel smake fantastisk – og se deilig ut!
Cæsarsalat gir en god metthetsfølelse og inneholder mange sunne ingredienser. Den er veldig enkel å lage, og du kan spise den som den er som et måltid – for eksempel til lunsj – eller som tilbehør til middagen.
Mens vi venter på vårtemperaturene, kan du lage en ekte vintersalat som kan øke energinivået.
Sunn og næringsrik salat som er velegnet til fisk, men som også kan nytes som lunsjsalat.
Deilig lunsjsalat med grønnsaker, nudler og kylling.
Alle i familien vår elsker artisjokker, og retten er ekstremt enkel å tilberede mens du lager andre ting. Den kan serveres som snacks på kjøkkenet eller som en «ekte» forrett ved bordet.
Ananas med mynte er en overraskende god kombinasjon som er en frisk og sunn avslutning på måltidet. Jeg mener det fungerer fint som det er, men du kan naturligvis også servere den med en god vaniljeis til.
Når det er aspargessesong, spiser jeg det nesten hver kveld. Det er på mange måter smaken av våren. Jeg spiser dem både dampet, stekt og rå – eller grillet, som her. Jeg bruker ikke mange andre ingredienser sammen med mine asparges, siden det tar fokuset bort fra vårens helter!
Enda en favoritt i hjemmet vårt, der både barn og voksne spiser av den hele fisken – som ikke må stekes så mye at den blir tørr. Du kan i prinsippet bruke de fleste hele fisker, så spør fiskehandleren hva han kan tilby. Og la det samtidig være en oppfordring til å kjøpe mer fisk fra norske farvann.
En dessert som ikke trenger ytterligere introduksjon. Den er perfekt som den er. Det finnes veldig mange typer jordbær, og alle har sine egne egenskaper, så jordbær er ikke bare jordbær. De er som god vin … Nyt bærene slik du foretrekker. Jeg foretrekker fløte på mine. Og litt sukker. Og det er vi…
Når våren lar vente på seg, er det flaks at vi har rognkjeksrogn, slik at ventetiden blir litt lettere. Det er alltid en god idé. Men denne oppskriften er mer en salat, og samtidig er den sunnere når man ikke får masse søt og myk deig …
Det er få som ikke setter pris på en god kjøttbit, men for å oppnå det beste resultatet, tar det litt tid å steke oksemørbraden. Derfor er denne retten også satt sammen slik at du kan steke mørbraden i god tid før gjestene kommer – gjerne dagen før. Så kan du servere perfekt kjøtt mens du hygger deg…