Ananas med mynte er en overraskende god kombinasjon som er en frisk og sunn avslutning på måltidet. Jeg mener det fungerer fint som det er, men du kan naturligvis også servere den med en god vaniljeis til.
Til 6 personer
2 ananas
Litt sitronmelisse (kan utelates)
Dressing
1 bunt mynte
5 ss sukker
Skjær forsiktig av skallet, slik at du ikke kaster bort for mye ananas. Skjær deretter toppen og bunnen av ananasen, og del den i fire på langs. Skjær ut den harde kjernen i midten på alle bitene. Skjær de fire avlange bitene i tynne skiver. Gjenta med den andre ananasen.
Plukk myntebladene av stilkene, og legg dem i en morter sammen med sukkeret. Kjør på!
Legg all ananasen på fatet, og legg myntesukker på alle skivene. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.
Kjøp en bunt ekstra mynte, og ta vare på alle stilkene du ikke bruker i oppskriften. Stilkene og den nye bunten bruker jeg sammen med sukker som et fantastisk grunnlag til mojito – som er yndlingsdrinken min.