Cæsarsalat gir en god metthetsfølelse og inneholder mange sunne ingredienser. Den er veldig enkel å lage, og du kan spise den som den er som et måltid – for eksempel til lunsj – eller som tilbehør til middagen.
Til 4–6 personer
1 hel kylling
2 hoder romanosalat
3–4 skiver rugbrød
2 ss olivenolje
Eventuelt noen tynne skiver parmesan som pynt
2 dl druekjerneolje (eller annen nøytral olje)
1 fedd hvitløk (kan byttes ut med en liten sjalottløk)
2 pasteuriserte eggeplommer
3–4 ansjosfileter i olje
1 ts Worcestersaus
2 ss revet parmesan
1 klype salt
1 klype pepper
Skyll kyllingen under rennende vann, og fjern eventuelle rester av innvoller. Legg kyllingen i en stor gryte, og hell på vann til det dekker. Kok i 50–60 minutter. Ta ut kyllingen og avkjøl den før du plukker den. Du kan med fordel koke kyllingen dagen før, slik at du har kyllingkjøttet klart.
Hell alle ingrediensene til dressingen – bortsett fra oljen – i blenderen, og bland dem. Tilsett oljen litt om gangen mens blenderen går. Hvis dressingen blir for tykk, kan du spe den med litt vann. Smak til med salt og pepper.
Skjær eller riv rugbrødet i terninger. Stek dem sprø i olivenolje i en panne.
Plukk salaten, og fordel den i skålen. Legg kylling og krutonger over salaten. Hell dressingen over. Pynt eventuelt med litt høvlet parmesan (som det også er i dressingen).