Når det er aspargessesong, spiser jeg det nesten hver kveld. Det er på mange måter smaken av våren. Jeg spiser dem både dampet, stekt og rå – eller grillet, som her. Jeg bruker ikke mange andre ingredienser sammen med mine asparges, siden det tar fokuset bort fra vårens helter!
Til 6 personer
1 bunt grønn asparges
1 bunt hvit asparges
50 g parmesan
½ sitron
Bøy den grønne aspargesen forsiktig nederst. Knekk dem der de bøyer, og kast bunnen. Den hvite aspargesen skal skrelles, og deretter fjerner du den nederste delen. Det kan være vanskeligere å bøye den, siden de hvite ofte er en del tykkere. Da må du bruke en kniv.
Tenn grillen eller varm opp en god grillpanne, og vent til den er rykende varm. Grill asparges på alle sider, slik at de får litt striper. Det tar bare et par minutter – eventuelt litt lenger med de hvite, som er tykkere.
Legg opp på fatet, og strø over høvlet parmesan og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
Hvis du vil gjøre retten enda mer mettende eller servere den som hovedrett, kan du servere posjerte egg til. Det gir en deilig fylde og metthetsfølelse.