Deilig lunsjsalat med grønnsaker, nudler og kylling.
100 g tørkede risnudler
3 gulrøtter
½ agurk
1 rødløk
1 boks bønnespirer
1 bunt koriander eller mynte (eller begge deler)
200 g tilberedt og avkjølt kjøtt eller kylling
Dressing
1 fedd hvitløk
1 chili
1 lime
3 ss risvineddik eller hvitvinseddik
2 ss palmesukker eller akasiehonning
½ dl fiskesaus
½ dl kaldt vann
Finhakk hvitløk og chili. Lag dressingen ved å blande sammen limesaft, eddik, revet palmesukker (eller honning), fiskesaus og litt kaldt vann. Tilsett hvitløk, og smak til med chili og salt.
Kok nudlene som anvist på pakken. La nudlene tørke og avkjøles. Skjør kjøtt eller kylling i passende biter. Skrell gulrøttene, og lag tynne strimler av gulrot og agurk. Skrell rødløk, og skjær i tynne ringer. Plukk urtene, vend inn alle ingrediensene og server umiddelbart.