Når våren lar vente på seg, er det flaks at vi har rognkjeksrogn, slik at ventetiden blir litt lettere. Det er alltid en god idé. Men denne oppskriften er mer en salat, og samtidig er den sunnere når man ikke får masse søt og myk deig …
Til 6 personer
300 g renset rognkjeksrogn
– husk å salte den hvis fiskehandleren ikke har gjort det
1 boks erteskudd eller feldsalat
400 g friske erter i belg, eller 150 g frosne (uten belg)
1 rødløk
1 sitron
Dressing
2 dl gresk yoghurt
1 bunt dill
La rognkjeksrognen dryppe av i 15 minutter i en sil. Hell rognkjeksrogn, sitronsaft, erter og erteskudd i en bolle, og vend forsiktig. Anrett salaten pent på et fat. Skjær rødløken i tynne skiver – gjerne på en mandolin. Legg løkringene over. Avslutt med salt og pepper.
Finhakk dill, og bland den med yoghurt. Bruk masse dill. Smak til med salt og pepper. Denne dressingen serveres til (men vises ikke på bildet).
Server gjerne litt ristet brød til. Og naturligvis rosé.
Hvis du foretrekker de klassiske bliniene, er de veldig enkle å lage. Du sparer mange penger – og får mye «cred» fra vennene dine – hvis du gjør det selv …
Denne oppskriften gir cirka 24 blinier:
1½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts salt
20 g smør
1 egg
2 dl helmelk
Fremgangsmåte: Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smør i en kjele, og la det avkjøles. I en annen bolle pisker du sammen smør, egg og melk. Rør de tørre ingrediensene sammen med de våte i en av bollene. Stek bliniene i en panne med litt smør. Hver blini skal være cirka en spiseskje med røre. Snu pannekakene når det begynner å boble på overflaten. De kan godt se litt hjemmelagde ut. La pannekakene avkjøles, og motta hyllesten som kongen av blini!