Salatens grønne, sprø blader inneholder viktige næringsstoffer og styrker helsen med en uunngåelig vitamininnsprøytning, som med fordel kan supplere enhver hovedrett. Og selv om salaten er sunn, kan den likevel smake fantastisk – og se deilig ut!
(4–6 personer)
2 salathoder
2 avokadoer
1 pakke parmaskinke
50 g parmesan
1 sitron
3 ss olivenolje
Legg parmaskinke på bakepapir i en langpanne. Stek i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter til den er sprø. Hold øye med den mot slutten. Den skal ikke bli svidd, men den skal være helt sprø. Skyll og tørk salaten. Plukk av bladene, og legg dem i bollen. Skrell avokadoen, del den i to og fjern steinen. Skjær avokadoen i tynne skiver, og legg dem i salaten.
Riv parmesan, knekk opp den sprø parmaskinken i mindre biter og dryss alt over salatbladene. Avslutt med å helle over sitronsaft og olje – og smak til med salt og pepper.
Server salaten i en BITZ Salatskål.